Kunstnerportræt af billedhugger Lene Purkær Stefansen

  • Artiklen er skrevet af Heidi Rosenfeldt
  • 21-08-2013

Lene fortæller: ”Det starter egentlig med en oplevelse. Det kan være noget jeg ser, noget jeg hører, noget andre fortæller mig, eller noget som jeg selv har oplevet. De oplevelser har man rigtig mange af i løbet af en dag når sanserne er åbne og man er i kontakt med mange mennesker i sin udstilling, sit galleri og sin omverden. De oplevelser formes i mit hoved, indtil jeg har et lille citat/en udredning, der er helt min egen, en der ikke afslører hele historien men giver basis for at beskuerens egen fantasi kan udfolde sig. Det har givet rigtig mange forskellige vinkler på mine skulpturer, også vinkler der ligger langt fra grundtanken. Når jeg så modellerer, så er jeg alene,- jeg har ro. Jeg har en hel ”meget” tyk bog med egne udredninger, så jeg mærker efter på mig selv når jeg modellerer ”Lene, hvordan har du det i dag?” den følelse og den udredning der passer sammen, det arbejder jeg med, når jeg arbejder med modellen til en ny skulptur. På den måde, får jeg et udtryk, der kommer fra mit hjerte, et udtryk af følelse og kærlighed (uanset hvad skulpturen omhandler) Men en kærlighed til formen og en kærlighed til materialet. Kan man derudaf så forstå at jeg elsker det jeg laver?, jeg elsker at arbejde med skulptur, jeg elsker materialet bronze. Det betyder for mig, at jeg elsker hver og en af mine skulpturer, de er en del af mig, -et hjertebarn. Det der giver mig rigtig meget igen er, når jeg får tilbagemeldinger på dem der har modtaget mine skulpturer, hører at de elsker dem… lige som jeg gør. Fordi det jeg laver betyder så meget for mig, så giver jeg også pengene retur indenfor en måned (det sker meget sjældent, at nogen ønsker det).”

Positiv, glæde og god energi

Lene er nået langt med sin kunst, siden hun udstillede første gang i 2005. Hun har arbejdet seriøst og målrettet for at nå dertil, hvor hun er nu. Det gælder også i mentaliteten, hvor det positive sind hjælper hende langt hen ad vejen. Det positive – glæden – er også det, som vi som beskuere oplever i Lenes skulpturer. Og den smitter…

 

Lene Purkær Stefansen (Privatfoto)

Jeg er en meget positiv person, så jeg er vildt godt tilfreds med der hvor jeg nu er nået til på de 8 år. Jeg griber de muligheder jeg får, og som jeg synes lyder spændende, under hensyntagen til hvad jeg magter. Det har jeg altid gjort. Det har givet mig rigtig mange nye muligheder, som igen skaber muligheder osv. Jeg glæder mig over, at på udstillinger møde så mange positive mennesker, både gæster og udstillere, den opmærksomhed og de positive tilkendegivelser og kommentarer og gode snakke,- de glæder meget. Når man arbejder som jeg gør,- så får man altså rigtig meget at vide af andre mennesker, både det sjove, det gode, men også sorgerne og hemmelighederne.  På den måde er vi jo alle ens. Det er det livet er en sammensætning af – de elementer, der gør os til hele mennesker. Kan man ønske sig mere?”

Lenes smukke figurer viser os sammensætningen af de elementer af os mennesker, som hun beskriver. Hun giver dem titler og citater, som vækker følelser i os, og som minder os om den kærlighed, som vi nogen gange kan have glemt.

 

”At elske trods hverdagens små bryderier” af Lene Purkær Stefansen

 

Lene Purkær Stefansen deltager i Åbne Atelierdøre 2013 søndag den 25. august kl. 14.00 – 17.00. Yderligere info via www.kunstnord.dk. Liste over udstillinger samt yderligere info om kunstneren se: www.lenepurkaer.dk

Se også Lenes profil på MyArtSpace her…

 

Heidi Rosenfeldt

Skribent for MyArtSpace

Pin It on Pinterest