engle_engel_angel_bronzeskulptur_minde_om_kaerlighed_kaerligt_budskabNår livet gør ondt.. eller er et liv der kan mærkes

Det gør det, når vi mister, og når vi kender sorgen over det at have mistet. Så ved vi også hvordan det føles for andre, der mister en de holder af. <3

En veninde spørger mig i forrige uge ” Lene! vil du lave en engel?” ..en lille en der bare betyder noget..

En engel der kan være der, som noget godt om mindet, i forhold til den sorg som det er at miste.

Min venindes historie er barsk, den berører mig… måske fordi jeg mærker hvad den ville betyde for mig hvis jeg stod i samme situation… og fordi jeg har mærket at miste.

De tanker der følger efter nu og når man mister er .. hvordan lever man med det? Kan man leve med det? Er der en vej? Eller står alt stille fra nu? ..Sorgen er barsk ..

Tankerne i forhold til englen, som jeg har modelleret er

Kærligheden forbinder, kærlighedskilden er de gode minder, de er der, dem kan selv sorgen ikke tage fra os.

Englen kigger mod lyset og forbinder kærlighed, omsorg og de gode minder om en eller flere… og også mindet om, at man har lov til at sørge og være trist.

Englen er lille, den kan være i din hånd…være med… mærkes eller bare stå på et sted hvor du ser den i det omfang du ønsker at mindes… ønsker at vide at der er en forbindelse. Måske er der tider hvor man ikke har ressourcer til de gode minder, fordi sorgen og tanken om uretfærdigheden på en måde har overtag..så kan englen flyttes lidt væk.

På et tidspunkt er der plads i sjælen igen til at mindes om mindet om og plads til følelsen af kærlighed til mindet . <3

Et bronzebillede jeg lavede i min sorg over at miste en jeg holdt meget af hedder ”At miste,- Sjælen lever videre mens sindet står stille for en tid” ..den er svær .. også at beskrive.. Jeg håber, at vi lærer at leve med sorgen som en del af os, den bor i os og dukker op i ny og næ …og gør os triste. Sorg, som måske er savn og nogen vil kalde minder… Til tider er det er sorg og savn, fordi sådan føles det, selvom der i den også er plads til at mindes de gode minder, så skal der være plads til at alt føles som om at livet ikke går videre, at det bare står stille i nuet- er uvirkeligt, som i en tomhed og følelsen af at der kun er plads i nuet til at være trist.

Selvom jeg ikke er specielt religiøs, så tænker jeg ofte på præstens ord til en af de begravelser med mine nærmeste. De ord de trøster mig på en måde, selv om det er over 9 år siden de blev sagt ”Den, der ikke har elsket, mærker ikke følelsen af at miste” også sagde han ”I må gerne græde og vise sorgen, i gør det fordi i formår at elske nogen!”

Den lader jeg stå, mens tårerne får frit løb nedover mine egne kinder.

Jeg håber min veninde kan lide englen, og at den kommer til at betyde noget for den familie, som hun har givet den til.

En lidt vemodig hilsen fra

Lene

Vil du se mere om de to engle så kan du se det her

 

Pin It on Pinterest