kunst_bronzeskulptur_lene_purkaer_stefansen_et_blik_mod_fremtidenJeg tror ikke helt jeg lærer at forstå det…

… og måske er der alligevel en forklaring

For de fleste mennesker vil det nok være svært at forstå, at vi tager det til os.. de ubetænksomme og egentlig lidt ligegyldige kommentarer, fra uvidende, som måske ofte hører til helt tæt på os.

Men det gør vi altså.. kunstnere er sensible mennesker, der skaber af deres inderste..

Det er ikke bare at tage en tur med støvsugeren .. altså! det kommer ikke bare ud af fingerspidserne i en lind strøm, uden tanke og sjæl.

Vi kæmper for det vi opnår!… vi mærker det vi skaber!… helt fra det inderste hjertekammer…OG oveni …  søger vi succes og anerkendelse ..fra vores omverden…fra dem der forstår… vi får den.. hvis vi er dygtige og hvis vi kæmper hårdt nok… og frem for alt tror nok på det…

Dem, der forstår det mindst, er ofte mennesker tæt på os, mennesker , som ikke helt forstår hvad vi laver… måske ikke har interesse i kunsten. … kunsten at skabe.  Alligevel søger vi også anerkendelsen fra dem , som måske ofte er dem der har kendt os allerlængst … og som måske alligevel aldrig helt vil forstå.

En totalt ligegyldig bemærkning ” Jeg fatter fanneme ikke!, at folk bliver ved med at være lige vilde med dine skulpturer!” .. lidt paf kan jeg kun svare ” Nå! Men det gør de så!”

Jeg føler mig ikke specielt nærtagende … og dog ved jeg, at vi som mennesker er forskellige… så en del mennesker ikke vil forstå…. Den lille nagende skuffelse over, at skulle kæmpe så hårdt, for den lille anerkendelse fra dem der forstår mindst, men som måske er tættest på.

De fleste Kunstnere og andre der skaber af hjertet … forstår .. mennesker, der interesserer sig forstår.

Jeg talte i går i telefon med en kunstner, som jeg egentlig ikke kender …

han spurgte ”Hvor er du uddannet?”

Jeg siger, som jeg altid siger ” Jeg er dannet i ren uspolerethed af det der kommer fra det inderste hjertekammer” .. han svarer ”Fedt!! Jeg elsker det!! Du siger noget !… eller det hele! mellem linierne. Jeg elsker den der USPOLERETHED og ordet i sig selv!!” … SÅ! han forstår … mange forstår … måske gør du også?

Vi er sensitive … vi mærker … og vi formidler budskabet , det er det vi lever af og ånder for… det budskab, der skabes i ren uspolerethed fra det inderste hjertekammer… vores budskab … andres budskab

Det kommer ikke bare til os og skabes ikke kun fra håndleddet og ud… det bor i os.. det kommer fra hjerte og sjæl

Selv kan jeg tænke til den slags lidt ubetænksomme kommentarer … som lander engang imellem oftest fra de samme mennesker og gentagende…Hvis du bare gav dig tid til at lytte, tænke, mærke og lære .. så ville jeg så gerne forklare det…

Hvad det er vi gør ?.. vi kunstnere eller alle os der er så passionerede med det vi frembringer og skaber… hvad det er vi kan?… hvordan og hvorfor?

Måske vil du forstå… måske ikke!

Fred være med det!!

For Pokker !! hvor jeg elsker det jeg laver …det jeg skaber … og alle de mennesker jeg møder og er omgivet af.. jeg mærker, lærer og lytter!

Og frem for alt …DET bor i mig!! … så eller OG …JEG TROR PÅ DET!!

På bedste Ole Henriksen-vis ”I Love it!”

Pin It on Pinterest