2015-05-28 16.34.58Er den følelse mest forbeholdt mænd, da?…. eller er det tilfældigt?

”Når verden føles som i din hånd…så ved du at du har kæmpet… og stadig kan…”

Bronzeskulpturen modellerede jeg, som en kvinde…

Det første spørgsmål, var ”Kan du lave den som en mand?”… ja! Det kan jeg godt… Den er modelleret..spejlvendt , en anelse større og så inden den rigtig er støbt, så er de 4 af de 8 jeg har planer om at lave altså solgt… og ingen af kvinden.

Det må da være fordi det er kvinder der sidder og vælger, sagde en af køberne…

Aner det ikke…

 

Jeg håber ikke, at der er noget statistisk i det… Det at glæde sig over det man har opnået.. følelsen af at vide at når man opnår lidt succes i livet, så ved man at man virkelig har kæmpet for det ( så man egentlig faktisk har lov til at føle glæde over det… det har man altså, netop fordi man ved at det ikke er kommet let og ej heller af ingenting) … og dog stadig skal man…? kan man…? må man…..?

.… og der er absolut intet pralende højtflyvende i den sætning… det handler kun om det, at give sig selv lov til at glæde sig over det man har opnået…der til hvor man nu er kommet… hvert skridt har måske været en kamp… men glæd dig i nuet…selv over de små ting.

Glædefølelsen frigiver stoffer i hjernen, der gavner krop og sjæl.. så kom bare i gang med at glæde dig! selv over de små ting i livet.

Den følelse af glæden ved at opnå noget der for en er godt, -noget der gør en godt, eller det at turde glæde sig over det… råbe et højlydt YES! Den er fantastisk livgivende.

Det har jo ikke noget med pral eller selvfedhed at gøre… nuvel det er store ord. Men kender man min retorik, så ved man at der gemmer sig en udvej i teksten… noget der både skubber det op og trækker det ned i niveau med træskoene i den jyske muld.

Stadig er jeg fuldstændig bevidst om det at glæde sig er vigtig for alles velvære.

Så selvom og måske netop fordi mine træsko er plantet solidt i den jyske muld.. så glæder jeg mig gerne højlydt… dog helst når er alene i et rum, lige efter jeg har oplevet noget godt… selv en lille ting.. måske fordi jeg er afhængig af frigivelsen af de stoffer… de glæder mig og skaber mere glæde. Men grundet mine træsko og mulden så sker det når jeg er alene… for ikke at være for meget og for at ingen kan tage følelsen, vel? Det er SÅ FEDT!! Solen skinner i dag!! … også selvom det regner..

Man kan naturligvis ikke gå og være totalt lalleglad hele tiden… og dog! .. hvorfor ikke?? Vi oplever alle igennem vort liv, de perioder hvor vi oplever noget som gør os trist eller virkelig i sorg.. eller vred… Men det at vi oplever, det giver os styrke og ballast og i sidste ende gør det gladere for det der er at glædes over, ikke?

Hvad glæder dig i nuet? … det er det den handler om… hvad har du kæmpet for… og opnået?

Intet er for småt og intet for stort

Glæde skaber glæde! smil skaber smil!

 

Pin It on Pinterest