Maj 2005 havde jeg min allerførste udstilling og det var på Galleri Hou, her i august udstiller jegBillede 055 igen på galleri Hou med mine bronzeskulpturer.

Alt i de 10 år har betydet det hele for den jeg er som kunstner.

Alligevel er der noget der bliver ved med at dukke op…

Hvad husker jeg bedst som et lille tilbageblik på de 10 år :

– Da skulptør Lars Stender spurgte mig ”Vil du lave en udstilling?” Hvilket jeg aldrig havde forestillet mig at jeg skulle… det var en grænseoverskridende beslutning.

– Den åbningstale han holdt … ærlig, omsorgsfuld og rammende

– Den allerførste store udstilling også i 2005 med over 100 kunstnere og masser af besøgende.

Hvor grænseoverskridende det var at vise sig selv, og sine skulpturer når man egentlig er født lidt genert.

– Den første gang jeg kom til at græde på en udstilling, fordi en besøgende spurgte mig om en bestemt skulptur… hvad og hvorfor..Den skulptur blev der kun solgt den ene af..det var synd for kunden, at se mig sådan. Desværre har jeg gjort det siden… kommet til at fælde en tåre på en udstilling.

– Alle de udstillinger jeg har deltaget i de mennesker jeg har mødt og alle de -kunstnere.

– Den første gang jeg overvandt mig selv og fortalte om min kunst.. måske for 8-9 år siden… jeg gjorde det kort og var hamrende nervøs… kunstneren der skulle til efter mig sagde højt som indledning ” NÅ!, det blev meget teoretisk!!” .. SLAM LENE!!! Der lærte jeg meget..

– Dengang jeg blev gjort opmærksom på, at mænd ofte bruger lang tid på fordybelse og refleksion i min udstilling, det var en anden kunstner (der var genbo-udstiller) der gjorde mig opmærksom på sine iagtagelser over en weekend… ikke en viden jeg har brugt til noget andet end at det gør mig glad.

-Da en mand sagde til mig efter at jeg havde svaret på hans spørgsmål om hvor alle mine tekster kom fra ”Hold Fast, hvor må du opleve meget!!” sådan en bemærkning får mig til at smile… men også tænke videre… nææh!! jeg oplever ikke mere end andre mennesker, jeg tar det bare ind på en anden måde.

– Første gang jeg overvandt mig selv og holdt et længere foredrag med succes..

Jeg er faktisk yderst taknemmelig og beæret… må de 10 næste år blive ligeså spændende.

Pin It on Pinterest