IMG_6410-001Den anden dag hørte jeg en lille sød historie…

En Mercedesforhandler fortalte om et ægtepar på hhv 85 og 82 år… de var ude at prøve en bestemt Mercedes med henblik på køb…. De kunne grundet deres mobilitet, næsten ikke komme ud og ind af den, og forhandleren sagde ærligt til dem ” Det her skal i nok tænke over… hvis i holder i et P-hus e.l. så kan det jo være et problem for jer”

Det ældre ægtepar kiggede på ham og sagde ”Ved du hvad?? Den her bil, den har vi ønsket os i 15 år… OG NU SKAL DET VÆRE!!!”

Så er det jeg tænker… det er sgu da dejligt!! … glasset er ALTID halv fuldt!! og ikke halvtomt!

Tænk i stedet for at ærgre sig over at de ikke fik det gjort…så gør de det!! De går efter deres drømme… inden det også bliver måske alt for sent… Den historie rører mig, jeg er nødt til at spørge mere ind…

Hvad er det der har afholdt dem?..det er svært at vide… Jantelov? Økonomi? Eller at tiden bare er gået?

Vi prioriterer hele livet, – træffer valg. Men det er os, der skal leve med de valg vi træffer, så hvorfor ikke mærke efter …også komme ud af hullerne… gå efter det vi virkelig ønsker….

Også lade dem, der har en anden mening om vores valg, have den i fred….

Hvordan der er prioriteret ved kun den der træffer valget… men der er sikkert valgt noget fra for at kunne vælge noget andet… intet kommer let og helt af sig selv, vel?

Kunsten er måske at vælge destination for vores eget tog…. Også lade de, der ikke vil med til samme destination .. enten køre med eller stå af..

Hvorfor er det mon, at vi er styret af hvad andre tænker? Hvorfor er der så meget ”jante” omkring, at have en Mercedes, når en ny Opel koster næsten det samme?  Ved vi hvad de har givet afkald på?.. om de hele livet har puklet 70-80 timer om ugen? Går vi nok efter det vi drømmer om? …. Drømmer vi for meget?..

Denne virkelige historie handler ikke kun om materielle drømme, men også imaterielle.. om drømmen er en ny bil, en tur til Thailand… i skoven når bøgen springer ud… at slippe for at gøre rent.. mere tid med familien.. at nyde hverdagen, at være lykkelig… hva som helst.

Måske handler det også om, at være glad i nuet … nok drømme, men også glædes for hvert skridt du tager i nuet.

JA ! Historien har sat tanker i gang … jeg glædes virkeligt og inderligt på det ældre ægtepars vegne, de forfulgte deres drømme, mens de endnu kunne nyde det sammen… og historien er fra det virkelige liv.

Den passer så godt til et af temaerne i mit foredrag i sidste uge… og til en skulptur jeg lige har færdiggjort …

Det handler om at gribe muligheder… gå efter drømme… også selvom vi skal strække os … men i den grad også om at have en god mavefornemmelse og føle glæde for de valg vi træffer i nuet, og for de konsekvenser de valg medfører…

Gør du dine drømme til virkelighed? De realistiske… går du efter dem uanset hvad andre tænker ?.. hvis de føles godt i maven.

 

God weekend

Lene

 

Pin It on Pinterest