kunst_bronzeskulptur_lene_purkaer_stefansen_et_blik_mod_fremtidenFor allerførste gang i 18.. snart 19 år har vi en ung mand, 16 år i erhvervspraktik i støberiet i denne uge..

En herlig frisk ung mand fra Gjern, der næste år vil i lære som gørtler nede ved Århus.

Nærmest en sensation… Faget Gørtler er der ikke mange der er blevet uddannet til de sidste 10 år.

OG jeg ved godt, at vi som ”Bronzestøbere” hører til en uddøende race… Bronzestøber, os der ELSKER ALTID at være kronisk  grøn i håndfladerne af kobber, sort i ørerne hver dag af sand, polervoks og slibestøv… Dejlig og fysisk brugt hver dag og evigt øm i kadaveret… os der elsker alt det.

Vi må se i øjnene at erhvervet bronzestøber .. dem der støber industrielt for andre, dem der har dokumentationerne iorden .. Miljøgodkendelse og al den anden offentlige dokumentation. Vi bliver eksporteret/udflyttet over tid til Asien (uden redningsauktion eller psykologhjælp)… alt industrielt skal være billigere .. og få.. rigtig få almindelige…eller normale mennesker gider det pøl… Men HOLD DA KÆFT hvor vi elsker det… os der er idet!!

En hyldest til Håndværkeren!! Siger hun der heller ikke selv kan sige sig fri for, at presse sin datter til at læse videre… ”Vil du gerne være læge, Maria?” … ”jammen det synes jeg du skal holde fast i!, Sygeplejerske, det kan du jo ”bare” vælge bagefter” .. Bronzestøber af hverv… det er der jeg tænker på Klummen jeg læste for nylig om lidt samme emne i Politikken ” Hvor skal oplevelsesøkonomen skide, når den sidste VVSér er død?” … der er vel lidt om snakken, der er også brug for Håndværkeren.. ALTID .. og han er ligeså meget værd.. omend han ikke har læst ligeså mange akademiske tykke bøger… så KAN HAN/HUN NOGET!!.. noget der er meget værd.

Vore forældre og sikkert deres der før, sagde det… og vi siger det ”Du skal have en uddannelse!! ” Og helst en der indbefatter gymnasie e.l. først… ”det er der ”fremtid i!”

En håndværker uddannelse kan også være en mundfuld nu om dage..

Så Kære Far og Mor .. Min fremtid .. den fremtid som skulle være min… den som jeg faktisk tror jeg lever i nu.. Den er FANTASTISK!! Som ”Håndværker” ..selvom jeg havde snit til en akademisk uddannelse, så valgte jeg, at gå efter det JEG ville ..dengang en gartneruddannelse.. og det respekterede i til fulde. Tak for det!

Senere har jeg fyldt op i rygsækken med det som jeg mente jeg skulle bruge af lærdom… både bogligt og i livslæring… jeg er ikke akademiker… og bliver det ikke, MEN en stolt håndværker, Bronzestøber, der elsker sit hverv.

Mit fag Bronzestøberen kommer i Danmark, i vores børns fremtid, kun til at findes i fåtal

Så den her friske unge mand fra Gjern på 16 år, der vælger en uddannelse i et tilsyneladende uddøende fag ”Gørtler”

HAM vil der altid være brug for i fremtiden

Jeg vil nu øve mig i at respektere de valg min datter træffer for sin fremtid, En fremtid, som jo er hendes.

 

Pin It on Pinterest